Dagnje s Bleu d'Auvergne sirom

Dagnje s Bleu d'Auvergne sirom

2 products

    Evo recepta za dagnje s plavim sirom, jednostavan i ukusan način da pripremite ovo ukusno jelo

    Sastojci:

    • 1 kg svježih dagnji
    • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
    • 1 mala glavica luka, sitno nasjeckana
    • 200 ml bijelog vina
    • 150 g plavog sira /  Bleu d'Auvergne 
    • 100 ml vrhnja za kuhanje
    • 2 žlice maslinovog ulja
    • Peršin, sitno nasjeckan
    • Sol i papar po ukusu
    • Kriške kruha za serviranje

    Upute:

    1. Priprema dagnji: Očistite dagnje (uklonite brade i isperite ih pod hladnom vodom). Odbacite one koje su otvorene i ne zatvore se kada ih lagano kucnete.

    2. Pirjanje luka i češnjaka: U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne omekša (oko 5 minuta). Zatim dodajte češnjak i pirjajte još 1-2 minute.

    3. Dodavanje vina i dagnji: Ulijte bijelo vino u lonac i pustite da prokuha. Dodajte dagnje, pokrijte poklopcem i kuhajte 5-7 minuta dok se sve dagnje ne otvore. Povremeno promiješajte. Dagnje koje se ne otvore nakon kuhanja odbacite.

    4. Bleu d'Auvergne i vrhnje: Kad su dagnje kuhane, izvadite ih šupljikavom žlicom u zdjelu, ostavljajući tekućinu u loncu. U tekućinu dodajte plavi sir i vrhnje, miješajući dok se sir ne otopi i umak ne postane gladak. Ako želite gušći umak, kuhajte još nekoliko minuta da se malo reducira.

    5. Serviranje: Vratite dagnje u lonac s umakom i lagano ih promiješajte da se ravnomjerno premažu. Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite odmah uz svježi kruh.

    Dobar tek!

    2 products
    Recently viewed